Een rolcontainer huren voor al je groenafval

Een rolcontainer huren voor al je groenafval is in deze tijd van het jaar geen overbodige luxe. Alle blaadjes vallen en waaien weer van de bomen en er valt ook in deze tijd nog heel wat te snoeien. Zo begin je de komende lente met een opgeruimde tuin. Een rolcontainer huren voor je groenafval kan je leven dan een stuk gemakkelijker maken. Zeker wanneer je een grote tuin hebt of misschien zelfs wel werkt in het tuinonderhoud. Maar wist je dat je wanneer je een rolcontainer huren gaat ook automatisch meewerkt aan een beter milieu?

Een beter milieu dankzij een rolcontainer huren

Wanneer je een rolcontainer huren gaat, dien je precies aan te geven welk afval je wilt afvoeren. Het is in Nederland namelijk verplicht om je afval gescheiden in te leveren. Dat is al een hele tijd zo. Iedereen heeft grijze, groene en oranje containers in de tuin of de schuur staan. Maar soms is je eigen groene container even niet genoeg. Je wilt dan een rolcontainer huren en er daarmee voor zorgen dat je groenafval op de juiste manier wordt afgevoerd. Staken we vroeger het groenafval nog wel eens in de fik, tegenwoordig kan dat je een flinke boete opleveren. Het wordt namelijk gezien als een milieudelict. Het is dan een stuk goedkoper en veiliger om een rolcontainer te huren.
Rolcontainer huren

Een rolcontainer huren voor je bedrijf

Wanneer je een bedrijf hebt dat bijvoorbeeld doet in tuinonderhoud, wil je bezig zijn in de tuinen van mensen. En niet continu naar de vuilstort moeten rijden. Een rolcontainer huren kan dan een heel slimme oplossing zijn. Je kunt het groenafval dan direct op de goede manier afvoeren en er zo voor zorgen dat de tuin netjes bij blijft liggen. Zonder dat je overal stapels takken, bladeren en kroos hebt liggen. Het duren van een rolcontainer zorgt op deze manier ook voor meer veiligheid op de werkvloer. Je loopt minder kans op arbeidsblessures doordat je alles maar een keer in je handen hebt.

Een rolcontainer huren voor andere doeleinden

Ook voor veel ander vuil kun je een rolcontainer huren. Denk dan bijvoorbeeld aan restafval, plasticafval, archiefvernietiging en grof afval. Hou er wel rekening mee dat je asbest en geteerde bielzen nooit in een container mag kieperen. Deze afvalsoorten moet je echt, goed verpakt, persoonlijk langs brengen bij de lokale vuilstort. Dit heeft te maken met jouw veiligheid maar ook met de veiligheid van de mensen die bij het afvalverwerkingsbedrijf werken.