Vijf redenen om over te stappen naar een duurzaam dak

Steeds meer mensen in Nederland verduurzamen hun woning. Dit kan onder meer met een warmtepomp en door betere isolatie. Het is echter ook mogelijk om dit te doen door over te stappen naar een duurzaam dak. Veel mensen weten echter niet wat de voordelen zijn van een dergelijke type dak. Twijfel jij nog? Ons dakbedrijf geeft je hieronder vijf redenen om over te stappen naar een duurzaam dak.

 

1) Energiebesparing

Door te kiezen voor een dak met betere isolatie, bespaar je al snel de nodige energie. Goede isolatie zorgt er namelijk voor dat de opstijgende warmte een ruimte minder snel kan verlaten. Er hoeft dus minder gestookt te worden en dat scheelt weer in de kosten. En in de zomer blijft het binnen een stuk koeler door goede isolatie.

 

2) Dakbedekking minder vaak vervangen


Tegenwoordig zijn er veel soorten duurzame dakbedekking, zowel voor een plat als hellend dak. Deze dakbedekking is gerealiseerd met oog voor duurzaamheid. Dergelijke bedekking gaat dan ook een stuk langer mee en hoeft minder vaak vervangen te worden. Een stuk beter voor het milieu dus!


3) Verschillende mogelijkheden


Wanneer je overstapt naar en duurzaam dak heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor duurzame dakbedekking, maar ook voor een groen- of sedumdak. Door te kiezen van één van deze daken, gaat het dak veel langer mee. De dakbedekking wordt beschermd en daarnaast isoleert het een groen- of sedumdak ook nog eens goed. En bovendien ziet het er natuurlijk lekker groen uit.

 

4) Zelf energie opwekken


Door zonnepanelen of een zonneboiler op je dak te plaatsen, wek je zelf energie op en kun je water verwarmen. Hiervoor hoeft dus minder energie gebruikt te worden. Ook dit merk je vervolgens weer op je energierekening. Op deze manier creëer je dus ook min of meer een duurzaam dak.

 

5) Stuk minder onderhoud


Indien je overstapt naar een duurzaam dak, ervaar je al snel genoeg dat dit dak een stuk minder onderhoud vergt. Wanneer je kiest voor een groen- of sedumdak komt er mogelijk wel wat extra werk bij kijken. De meeste duurzame daken zijn echter een stuk onderhoudsvriendelijker. Hierdoor hoef je er dus minder vaak naar om te kijken.