Stap over naar een duurzame auto

De uitstoot van CO2 in Europa wordt voor ongeveer 20% veroorzaakt door auto’s. Autorijden heeft dus een behoorlijke impact op het milieu. Binnen deze groep autorijders beschikt ongeveer de helft over een auto van de zaak, vaak via een lease of shortlease contract. Deze bedrijven hebben dus een behoorlijke invloed op de uiteindelijke uitstoot van CO2. Zij kunnen impact maken indien er wordt overgegaan op duurzamere auto’s. Vele zeggen dat het belangrijk is om deze stap naar duurzaam rijden te maken, maar waarom eigenlijk? In deze blog wordt uitgelegd waarom duurzaam vervoer zo belangrijk is voor onze maatschappij.

De winst van duurzaam rijden

Op dit moment wordt er massaal gereden op diesel en benzine, wat zorgt voor opwarming van de aarde. Benzine en Diesel zijn geen onuitputtelijke bronnen van energie en bij het autorijden zorgt de verbranding hiervan voor schadelijke gassen. Op deze manier dragen fossiele brandstoffen bij aan opwarming van de aardige. Overstappen op een duurzamere auto, bijvoorbeeld door volledig elektrisch te gaan rijden, biedt enorme voordelen aan het milieu doordat er via deze manier geen schadelijke gassen vrij komen. Elektrisch rijden is op dit moment de meest duurzame manier van autorijden. Deze auto’s rijden niet op fossiele brandstoffen, maar op groene stroom.

Het autogebruik

Naast duurzaam auto rijden is het ook belangrijk dat we ons rijgedrag verder analyseren. Veel mensen rijden dagelijks naar werk, terwijl zij dit makkelijk met het openbaar vervoer of met de fiets kunnen doen. In plaats van een auto te kopen of langdurig te leasen kan de optie om voor short lease te gaan voordeliger zijn. Zowel voor het milieu, als voor uw portemonnee. Op deze manier heeft u alleen beschikking over een auto wanneer u die nodig heeft, waardoor u niet betaald voor een auto die u niet hoeft te gebruiken. Daarnaast belast u zo het milieu minder, omdat u zo geen onnodige autoritjes kunt maken en gewoon gebruik maakt van de fiets of het openbaar vervoer. Win-win!