Coatingvloeren

Overweegt u om coatingvloeren te halen voor uw woning? Een coatingvloer is vergelijkbaar met een gietvloer echter, heeft het een dunnere laagdikte. Coatingvloeren hebben een vloerafwerking van hoge kwaliteit. Met de dunne laagdikte wordt jouw vloer voorzien van kracht en houdbaarheid. Deze eigenschap, zorgt ervoor dat coatingvloeren zich onderscheiden van normale gietvloeren. De coating bestaat uit de primerlaag- en afwerklaag. Nadat het is gedroogd, wordt het verzegeld met een toplaag. Deze toplaag is wat je uiteindelijk krijgt te zien in een woning of kantoor. De vloer kan vervolgens worden uitgewerkt in bijvoorbeeld een matte of zijdeglans uitstraling. Ten aanzien van de prijs en kwaliteit, krijg je met vloercoating waar voor je geld. Een coatingvloer gebruikt minder materiaal en is daardoor ook laag in kosten en beter voor het milieu. Het handige aan een coatingvloer is de onderhoudsvriendelijkheid. Daarom is het geschikt voor ruimtes die intensief worden gebruikt, zoals een woonkamer, winkel of kantoor. Coating wordt vaak gebruikt als er weinig eisen worden gesteld aan de vloer. Bekijk de verschillende coatingvloeren hier.

Coatingvloeren onderhouden

Het onderhoud van coatingvloeren, bestaat voornamelijk uit de reiniging ervan. Om vuil en stof te verwijderen, voldoet een bezem of dweil. Mocht je een groot oppervlak moeten schoonmaken, dan kun je in het kader van tijdsbesparing en boenmachine of een veger gebruiken. Een duidelijk kenmerk van coatingvloeren is dat ze niet veel onderhoud nodig hebben. Een regelmatige reiniging van de vloer is voldoende om de duurzaamheid te verlengen. Indigo Floor heeft verschillende soorten vloeren, bij aanschaf wordt je uitgebreid hierover geadviseerd. Streepvorming kan in een aantal gevallen voorkomen. Echter zijn deze strepen heel gemakkelijk te verwijderen met een vochtig doekje en schoonmaakmiddel voor de vloer. Het wordt afgeraden om schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken in dit geval. Dit zorgt namelijk voor doffe plekken op je vloer. Het wordt aanbevolen om coatingvloeren schoon te maken met de middelen die in het onderhoudsadvies worden genoemd.

Coatingvloeren repareren

Afhankelijk van de beschadiging, is het mogelijk om je coatingvloer te repareren. Het is verstandig om een erkend expert in coatingvloer reparatie de situatie te laten beoordelen. Hierdoor ben je verzekerd een goed resultaat en voorkom je onnodige kosten. Deuken, krassen en gaten ontstaan als er zware of scherpe spullen op de vloer vallen. In het geval van lichte beschadigingen is het mogelijk om plaatselijk een reparatie te maken. Het is in dat geval niet nodig om de gehele vloer weer te voorzien van een nieuwe coating. Daarnaast kan het voorkomen dat de coatingvloer verkleurt vanwege continue blootlegging aan zonnestralen. In dit geval kan er een UV bestendige coating worden aangelegd om verkleuring tegen te gaan. Ook voor vochtproblemen kun je een vochtwerende coating gebruiken. Kortom, coatingvloeren vormen de ultieme beschermlaag en hebben dan ook gemakkelijke oplossingen voor eventuele problemen.