Woning Verbouwen

Ga je jouw woning verbouwen? Een woningrenovatie is een ingrijpend proces. Het kost veel tijd, geld en inspanning om zo’n groot project tot een succesvol eind te brengen. Naast het ontwerp moet je ook veel technische en logistieke keuzes maken. Je vergelijkt offertes van verschillende aannemers, vraagt vergunningen aan voor toevoegingen aan je woning. Misschien wil je meer ruimte of juist je huis renoveren om te voldoen aan jouw specifieke wensen. Daarnaast is het ook belangrijk om de financiering te regelen voor je verbouwing. Veel huiseigenaren zijn je voor gegaan en hebben succesvol een woningrenovatie afgerond. Met behulp van erkende vakmannen ben je gegarandeerd van een goed resultaat. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van een renovatieproject? Wij geven je graag wat informatie over het verbouwen van je woning, zodat je binnenkort de perfecte keuze voor jouw situatie kan maken.

Woning Verbouwen; wat zijn de voordelen?

Het renoveren van een huis levert veel voordelen op. Om te beginnen, kun je genieten van een aantal financiƫle voordelen die je niet hebt bij het aanschaffen van een nieuwbouwwoning. Je krijgt vanuit de overheid meer steun bij een woningrenovatie. Aangezien de vraag naar kwalitatieve woningen blijft groeien, wordt een verbouwing gestimuleerd omdat het duurzamer, goedkoper en minder schadelijk is voor het milieu. Verbouwingskosten van een woning zijn lager dan de kosten voor een nieuwe woning. Je bespaart daarnaast ook op de overdrachtsbelasting. Een verbouwing levert je een woning die er als nieuw uitziet, voldoet aan uw wensen en een meerwaarde heeft bij een eventuele verkoop. Daarnaast levert een verbouwing de perfecte kans om je woning duurzaam te verbouwen. De woning wordt dan voorzien van de nieuwste technieken. Denk aan, warmteterugwinning, gescheiden watersysteem en optimale isolatie. Nog een voordeel van een verbouwing is dat je een vernieuwde woning krijgt, in je eigen vertrouwde buurt en omgeving.

Woning Verbouwen; wat zijn de nadelen?

Je huis verbouwen of juist verhuizen, het blijft een lastige keuze. Het is wellicht verstandig om alle voor- en nadelen te noteren en de kosten van beide acties te vergelijken. De voornaamste reden voor een mogelijke verhuizing is ruimtegebrek, de woning voldoet dan niet meer aan jouw eisen. Bij een nieuwe woning daarentegen, kun je al rekening houden met de benodigde ruimte. Een groot nadeel van een verbouwing is dat het tijd in beslag neemt. Afhankelijk van jouw planning blijft jouw woning volledig of gedeeltelijk onbruikbaar. Een nieuwbouw is echter wel volledig af als je intrekt. Nieuwe woningen zijn gebouwd volgens actuele bouwnormen en zijn daardoor goedkoper om te verwarmen. Daarnaast heeft een nieuwe woning geen onverwachte verrassingen en levert het een duidelijk overzicht op de kostprijs. Bij een nieuwe woning kun je direct een eigen indeling geven volgens je eigen smaak. Bij bestaande woningen zal je altijd compromissen moeten maken en waarschijnlijk je muren moeten uitbreken of bijbouwen. Bent u er nog niet helemaal over uit of uw woning gaat verbouwen? Dan helpen wij u graag, klik hier voor meer informatie, wij kunnen samen met u de wensen en behoeften in kaart brengen.