Een zwembad in de tuin

Een zwembad in je tuin, het wordt toch vaak geassocieerd als duur en een luxe. Niets is minder waar. Er zijn genoeg mogelijkheden om een zwembad in je tuin te nemen terwijl dit niet duur hoeft te zijn. Hier een aantal voorbeelden.

Opblaasbare jacuzzi’s

Het is misschien niet vergelijkbaar met een zwembad, maar je kunt er wel uitermate van genieten. Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen: een opblaasbare jacuzzi. Ze worden vaak gezien als een grap, maar waarom nou eigenlijk? Het is misschien niet het luxe beeld wat je voor je ziet bij een jacuzzi, maar uiteindelijk werkt het precies hetzelfde. Hoe werkt het? Heel simpel. Je blaast de jacuzzi op en je kan gaan genieten. Wat er natuurlijk bij komt kijken is hoelang het duurt voordat de jacuzzi is opgewarmd, het onderhoud ervan, etc. Dit is eigenlijk niet zo anders dan met een normale jacuzzi.

Opblaasbare zwembaden

Je zou bijna denken dat het niet gekker kan worden, maar er zijn ook opblaasbare zwembaden. Het beeld wat je hierbij krijgt is natuurlijk zo’n kinderbadje, maar nee. Ook voor de volwassenen is een opblaasbaar zwembad een optie. De grootte van jouw opblaasbare zwembad is natuurlijk volledig aan jou en hangt ook af van de grootte van je tuin. Handig om op te letten bij het aanschaffen hiervan is de stevigheid van de randen, de filter van het zwembad en het onderhouden ervan. Een opblaasbaar zwembad is over het algemeen natuurlijk iets minder sterk dan een ingebouwd zwembad. Er zit zeker een verschil in de kwaliteit, maar het zorgt daarbuiten nog steeds voor heel veel plezier en comfort. Het is naast dat het een goedkoper initiatief is, ook nog eens afbreekbaar. Als je niet zo’n grote tuin hebt kan je het zwembad in de winter weer afbreken zodat er meer ruimte vrij komt voor andere dingen.

Luxe zwembad

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon wilt investeren in een goed zwembad. Dit is ook een mogelijkheid. Hier kan je vlot in zwemmen en heb je elk seizoen weer plezier van. Hier heb je wel een houtgestookte zwembadverwarming voor nodig. Door een houtgestookte zwembadverwarming gaat de opwarming van het zwemwater veel soepeler. Na de stappen van het onderhoud van je zwembad kan je het koude water gelijk weer klaarmaken voor een heerlijke warme duik. Hierdoor kan je zelfs in de winter genieten van je zwembad, als je dat graag zou willen.